MedApp in gesprek met Vera van den Heuvel

MedApp is gebaseerd op de wensen van medicijngebruikers. Verzoeken, klachten en vragen nemen we dan ook uiterst serieus. Af en toe springt er een gebruiker tussenuit die begrijpt waar andere gebruikers behoefte aan hebben en zich daarvoor hard maakt. Vera van den Heuvel is zo iemand. Hoog tijd om haar eens te ondervragen over MedApp!  

Hi Vera! Hoe kwam u bij MedApp terecht en hoe waren uw eerste ervaringen?

Ik gebruikte eerst een andere app, maar kwam toen ergens een bericht tegen over MedApp. In dat bericht werd MedApp aangeschreven als goede app en dus besloot ik om over te stappen. Ik merkte dat het invoeren van medicijnen vrij eenvoudig was. Soms waren er wel wat onduidelijkheden, zoals de term ‘eigen invoer’. Een handleiding met dit soort termen zou daarom denk ik zeer van pas komen!

Vervolgens werd aan mij gevraagd of ik bèta-tester wilde worden. Dat zag ik wel zitten, want MedApp moet mij en andere medicijngebruikers immers kunnen ondersteunen. Door bèta-tester te worden ging ik meer kijken naar alle functies van MedApp. Zo kwam ik erachter dat de app veel mogelijkheden biedt aan medicijngebruikers.

Hoe kijkt u nu naar MedApp en waar gebruikt u MedApp met name voor?

Ik gebruik MedApp voor de medicijnherinneringen, maar MedApp is voor mij meer dan alleen een medicijnwekker. Ik vind bijvoorbeeld het dagboek en het bijhouden van klachtenscores heel fijn. In het medisch dossier kan ik precies terugvinden hoe ik de afgelopen periode heb ervaren.

Ik spreek met mijn arts een zorgbeleid voor thuis af en dat beleid moet goed aansluiten. Als dat niet het geval is, kan ik in het medisch dossier aflezen, bijvoorbeeld bij mijn eigen waarnemingen, waarom het beleid niet goed heeft gewerkt. Met de ingevoerde gegevens kan ik met mijn arts dan een nieuw beleid opstellen dat wél past. Dat is enorm belangrijk voor mijn gezondheid.

“Ik sta aan het roer van mijn medicijngebruik en ben me daar door MedApp ook veel bewuster van.”

Heeft MedApp een positieve of negatieve invloed gehad op uw dagelijkse leven?

Positief, want ik voel veel meer de regie van mijn behandeling bij mijzelf liggen. Ik sta aan het roer van mijn medicijngebruik en ben me daar door MedApp ook veel bewuster van. Arts en patiënt werken door MedApp samen en dat heeft veel bijgedragen aan de kwaliteit van mijn leven.

Mijn man is MedApp inmiddels ook gaan gebruiken. Hij gebruikt de app op een andere manier dan ik, een manier die beter bij hem past. De veelzijdigheid van MedApp maakt dat mogelijk en dat is erg handig. De app kan zo naar eigen idee worden ingericht. Door dit soort mogelijkheden zou ik MedApp aanraden aan anderen.

Hoe denkt u dat MedApp het in de toekomst gaat doen?

Ik verwacht dat MedApp het goed gaat doen, zoals de organisatie met het product bezig is en naar gebruikers luistert. Het gaat er dan ook om dat MedApp er voor de gebruiker is en niet andersom. Voor MedApp is het denk ik belangrijk om na te denken over hoe zij de zorgsector verder kunnen bereiken.

Mijn apotheek doet bijvoorbeeld nog niet mee aan de herhaalservice, omdat ze te weinig weten over de beveiliging van de app. Informatie over MedApp zou voor hen zeer gewenst zijn, omdat MedApp nu nog een onbekende speler is. Onbekend maakt in dit geval onnodig ongewild.

“ik voel veel meer de regie van mijn behandeling bij mijzelf liggen.”

Als alles mogelijk was, wat zou u dan nog toevoegen aan MedApp?

Een aansluiting op mijn LSP (EPD of regionale digitale dossiers). Nu bevat mijn medisch dossier alleen informatie van de behandelaar. Bij een aantal andere ziekenhuizen of zorgverleners is het lastig mijn dossier in te kunnen zien, laat staan dus dat ik mijn eigen bevindingen aan het dossier kan toevoegen. MedApp aansluiten op mijn LSP zou daarom een ideale toevoeging zijn!

Hartelijk bedankt Vera, voor uw uitgebreide antwoorden en fijne samenwerking!

 

Nieuwsbrief aanmelding